image

Pacienți

Laboratorul ImunoMedica este un laborator medical specializat ce efectuează, pe lângă analizele standard medicale, și analize ale nivelului mineralelor, vitaminelor, metalelor toxice și ai altor biocompuși ce pot afecta disponibilitatea vitaminelor, mineralor și altor nutrienți în organism. De asemenea, numărul extins de analize oferite ajută clinicianul în evaluarea cât mai precisă a impactului mediului (poluare, alimentație, stres) asupra sănătății pacientului. Numeroase din testele disponibile necesită utilizarea de tehnologie de ultimă generație, tehnologie ce nu este  disponibilă în majoritatea laboratoarelor de analize medicale din țară.

Rezultate analize

Rezultatele analizelor se pot accesa imediat pe platforma EasyLab.
Trebuie să aveți la îndemană CNP-ul și buletinul de analiză primit de la recepție.

Utilitatea testelor

Minerale și metale toxice

Cuantificăm concentrațiile elementelor în sânge și urină. Laboratorul pune la dispoziție o serie de analize de sânge (analize funcționale) care reflectă în mod indirect concentrația anumitor minerale, implicate în diferite căi biochimice ce depind de o cantitate minimă de nutrienți specifici pentru a funcționa normal.

Vitamine

Sunt măsurate, în mod direct, concentrațiile vitaminelor A, C și E și a carotenului. De asemenea, este disponibilă o serie de teste funcționale ce evaluează nivelul seric al vitaminelor B1, B2, B3, B6, B7, B9 și acid folic.

Acizi grași esențiali

Acizi grași omega-3 și omega-6, precum și alți acizi grași.

Profilul antioxidant

Antioxidanții sunt substanțe cu rol protector și care includ o serie de vitamine și minerale esențiale. Profilul antioxidant analizează concentrațiile celor mai importanți antioxidanți: cupru, ceruloplasmină, vitamina E, β-caroten etc.

Profil alergeni

Analiza alergiilor și intoleranțelor alimentare și nu numai.

Abordarea integrativă și profilactică

Serviciile clinice și de laborator biochimic disponibile în cadrul clinicii ImunoMedica au la bază conceptul simplu al medicinei ortomoleculare: dacă organismul nu dispune de cantitățile suficiente (și specifice) de substanțe de bază (vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași etc.), atunci nu va funcționa în parametri optimi, crescând riscul apariției bolilor.

O manieră utilă de abordare a diagnozei și a managementului problemelor clinice este de a considera fiecare simptom sau semn clinic ca o manifestare a incapacității individului de a se adapta în mod adecvat la suma tuturor modificărilor care apar în mediul în care el trăiește. Un aspect fundamental al acestei abordări este conștientizarea importanței efectelor profilactice pe care nutrienții îi pot avea în raport cu acțiunea substanțelor toxice și că, mai mult, prezența nutrienților adecvați este vitală pentru expresia genică corectă a celulelor din organism și, astfel, a tuturor funcțiilor corpului.

Deficiențele nutriționale și acumularea toxinelor

Rezultatele numeroaselor studii clinice și de laborator au evidențiat, de-a lungul anilor, că, în ciuda aderării la o dietă pe care cei mai mulți ar considera-o sănătoasă, organismul poate fi deficitar în unul sau mai mulți micronutrienți. Capacitatea individuală de absorbție și utilizare a nutrienților, boala, obișnuințe precum, consumul de alcool, administrarea de medicamente sau droguri etc., pot afecta statusul nutrițional, determinând o reducere a capacității individului de a se adapta eficient la condițiile de mediu.

Unele din cele mai comune și mai studiate deficiențe nutriționale sunt cele de fier, vitamina B12, acid folic, calciu și potasiu. Însă, studiile realizate în ultimii zece ani au arătat că la fel de importante și cu un impact la fel de mare asupra stării generale de sănătate sunt și deficiențele de magneziu, zinc, mangan, cobalt, crom, seleniu, sau de vitamine precum, niacină (vitamina B3), piridoxină (vitamina B6), biotină, sau acizi grași esențiali (acid linoleic) sau aminoacizi specifici. Deficiențele în oricare dintre aceste substanțe, sau altele, pot avea un impact profund asupra funcției sistemului cardiovascular, nervos sau imunitar, sau asupra susceptibilității unui individ la diferite forme de cancer, a capacității de recuperare după o boală sau după o intervenție chirurgicală, sau a capacității de protecție împotriva diferitelor substanțe toxice din alimente, apă sau aer.

Laboratorul ImunoMedica pune la dispoziție o serie vastă de analize medicale ce permite clinicienilor obținerea unui tablou cât mai complet a statusului nutrițional, toxic și funcțional al pacientului și, astfel, furnizând informațiile exacte ce pot ajuta la tratamentul și recuperarea eficientă și rapidă din boală.

Abordarea terapeutică nutrițională, ce ia în calcul și impactul factorilor de mediu asupra balanței nutriționale din organism, face apel la toate celelalte forme de tratament din medicina curentă, plasându-se în contextul triadei nutriție-genetică-mediu, perfecționând scopul de îmbunătățire a calității serviciilor de îngrijire a pacientului și reducând dependența acestuia de medicamentele prescrise. Această abordare este una extrem de încurajatoare deoarece ea dă naștere unor intervenții terapeutice ce îmbunătățesc sau chiar vindecă numeroase condiții clinice caracterizate de o rezistență la tratamentul clasic medicamentos.
image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore