Glutationul – super-antioxidantul anti-aging
Glutationul poate fi considerat pe bună dreptate super-oxidantul anti-aging, date fiind proprietățile sale de a metaboliza toxinele, a descompune radicalii liberi și a susține imunitatea. În Clinica ImunoMedica este folosit într-o multitudine de patologii, în cancer, boli neurodegenerative (Parkinson, demență, Alzheimer), boli psihice, boli autoimune etc.
Glutationul este un puternic antioxidant produs în celule și compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamina, glicină și cisteină. Glutationul ajută la metabolizarea toxinelor, descompune radicalii liberi, susține imunitatea și multe altele. Glutationul este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că elimină otrăvurile din organism, cum ar fi medicamentele sau poluanții.
Atunci când scade nivelul de glutation din organism, crește riscul de cancer, diabet 2, hepatită și boala Parkinson. Există o serie de factori care pot determina scăderea nivelului de glutation din organism, între care alimentația deficitară, toxinele din mediu, stresul, dar și vârsta.
Reduce stresul oxidativ
Reduce inflamația
Inflamația este direct proporțională cu deficiența de glutation. Controlorul principal al inflamației este NF-k, un complex proteic care crește acțiunea unui număr de gene inflamatorii și a constituenților acestora. Cercetările au arătat că glutationul poate bloca NF-k-ul. De asemenea, glutationul poate preveni producerea majorității citokinelor inflamatorii.
Optimizează și susține imunitatea
Detoxifierea organismului
Susține funcția mitocondrială
Are acțiune anti-aging
Fiind un antioxidant atât de puternic, glutationul are acțiune anti-aging și poate juca un rol important în a ne ajuta să ne simțim și să arătăm tineri mai mult timp. Pe lângă protejarea celulelor noastre, rolul său în detoxifiere previne acumularea de toxine care pot contribui la stresul oxidativ și deteriorarea corpului nostru.
Când organismul are mai puțin glutation, activitatea radicalilor liberi accelerează foarte mult procesul de îmbătrânire, afectează organismul și produce declin cognitiv. La femei, nivelurile încep să scadă la începutul menopauzei și continuă să rămână la capătul inferior al scalei. În plus, pe măsură ce nivelurile de stres oxidativ cresc din cauza scăderii glutationului, oasele devin mai fragile, efectele osteoporozei cresc și celulele individuale sunt mai vulnerabile la deteriorare.
Susține sănătatea creierului
Deficitul de glutation din creier este legată de pierderea neuronilor în timpul procesului de îmbătrânire sau ca urmare a unor boli neurologice precum boala Huntington, boala Parkinson, accidentul vascular cerebral și boala Alzheimer.
Ameliorează rezistența la insulină
Nivelurile scăzute de glutation au fost asociate cu arderea mai lentă a grăsimilor și cu rate mai ma/ri de depozitare a grăsimilor în organism. Prin suplimentarea cu cisteină și glicină pentru a crește nivelul de glutation, s-a constatat o îmbunătățire a rezistenței la insulină și a arderii grăsimilor.
Consultație inițială pentru terapii personalizate
Terapiile perfuzabile necesită o consultație inițială, astfel încât medicul să stabilească dacă acest serviciu este potrivit pentru tine.